Türkiye Eskrim Federasyonunun 2017 faaliyet programında yer alan Yıldızlar Kılıç Eskrim Türkiye Şampiyonası başladı.

18-19 Kasım 2017 tarihlerinde, Canik Atatürk Spor Salonunda yapılacak olan şampiyonaya 12 ilden, 201 sporcu katılıyor.

Sabah saat 9:00’ da, saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı’ nın okunduğu açılış seremonisine Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz, Türkiye Eskrim Federasyonu Başkan Vekili Ahmet Hakan Hayber, Canik Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Osman Abanoz katıldılar.

Seremonide bir açılış konuşması yapan İl Müdürümüz Ahmet Güral Karayılmaz;”Samsunumuz’ da bowlingden eskrime, oryantringten spor tırmanışa kadar tüm branşlarımızı çok güzel bir şekilde icra ederek, hem izleme imkanı buluyoruz hem de kendi ilimizde sizler sayesinde sporun her branşındaki gelişimini görme şansı yakalıyoruz. Bu anlamda Samsunumuz’ da bulunmak, bu yelpazenin içerisinde yer almak gerçekten çok değerli. Çok kısa bir süre önce yine burada Eskrim Epe dalında Türkiye Şampiyonası’ nı gerçekleştirdik. Katılım sağlamış olan herkes umarım buradan mutlu bir şekilde ayrılmıştır. Bugün burada tüm özverileriyle bulunan sporcu kardeşlerimize ve herkese yaşamlarında başarı ve bol şans diliyorum.” diye konuştu.

19 Kasım 2017 Pazar günü yapılacak olan final karşılaşmalarının ardından Yıldızlar Kılıç Eskrim Türkiye Şampiyonası ödül töreniyle sona erecek.

Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak tüm sporcularımıza başarılar dileriz.