Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu’na bağlı Bowling Spor Branşında, 2017 Türkiye Sıralama / Ranking Masters Şampiyonası Samsun İlkadım Bowling Salonu’nda açılış seremonisi ile başladı.

Şampiyonanın açılış seremonisine; Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz, Bocce Bowling Dart Federasyonu Genel Sekreteri Mehmet Demirdelen, Bowling İl Temsilcisi Ramazan Çoban, sporcular ve antrenörleri katılım sağladı.

Açılış seremonisi konuşmasını yapan İl Müdürümüz Ahmet Güral Karayılmaz; Değerli misafirlerimiz şuan Türkiye’mizde tek olan bir tesiste Bowling Masters Şampiyonası gerçekleştirmek için toplandık. Hepiniz ilimize hoş geldiniz. İlimize bu güzide tesis kazandırıldığı günden itibaren Bowling branşını kadın erkek genç yaşlı çocuk her kesime sevdirmeyi ve bu tesisleri sürekli hizmet veren cazibe mekanları haline getirmeyi hedeflemiş durumdayız. Tesisimiz önümüzdeki dönemlerde halkımıza ve bütün sporcularımıza açılacak ve bu tesisten ülkemizi uluslararası arenada temsil edecek sporcular yetiştireceğiz. Bu yüzden Samsunumuzda birkaç bowling kulübünün kurulması için gereken adımları attık. Tesisimiz hizmete girdikten sonra Samsunumuzun adının bütün branşlarla olduğu gibi Bowling branş ile  de hızlı bir şekilde anılmaya başlayacağına inanıyorum. Şampiyonanın sizler adına güzel geçmesini diliyorum ve tüm sporcularımıza buradan güzel anılar ile ayrılmalarını temenni ediyor, başarılar diliyorum.

Üç gün sürecekler olan müsabakalara toplam 35 sporcu katılım sağladı.