Her yıl 9-15 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Amatör Spor Haftası Etkinlikleri çerçevesinde yürüyüş ve malzeme dağıtımı gerçekleştirildi.

13 Ekim 2017 Cuma günü, saat 15.30’ da, Çiftlik Şehir Kulübü önünden başlayarak, Çiftlik’ in girişine kadar yapılan yürüyüş sonrasında, Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nda düzenlenen amatör spor kulüplerine malzeme dağıtım töreni gerçekleştirildi.
 
Yürüyüşe; Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü (GHSİM) Ahmet Güral Karayılmaz, Samsun Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Şener Aydın, GHSİM şube ve ilçe müdürleri, kulüp yöneticileri, antrenörler ve sporcular katıldı.

Yürüyüş sonrası geçilen malzeme dağıtım törenine ayrıca; Samsun Valisi Osman Kaymak, Vali Yardımcısı Sezgin Üçüncü de katıldılar. Törende; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasını ardından, Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Şener Aydın bir konuşma yaparak, Amatör Spor Kulüpleri hakkında bilgi verdi. Daha sonra spor kulüpleri branşlarında sportif gösteriler sundu.
 
Samsun Valisi Osman Kaymak malzeme dağıtım töreninde yaptığı konuşmasında; ”Değerli Kulüp Yöneticileri; buradan özellikle sizlere seslenmek istiyorum. Lütfen bu tesisleri en iyi şekilde kullanalım. Sayın Spor Bakanımızın bizlerden de ricası şudur. İlimizdeki bu spor tesisleri, kapalı spor salonları, yüzme havuzları, atletizm, okçuluk, bowling ve güreş salonlarını kullanmamızı ve buraların hiç birinin boş kalmasını istemiyor. Bu spor salonlarından milli sporcular yetiştirelim. O yönüyle sporun her dalında kulüpler kuralım. Bugün burada her kulübümüze beş bin liranın üzerinde malzeme yardımı yapacağız. Bu çok önemli bir katkıdır. Bu yönüyle Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak’a çok teşekkür ediyorum. Bu malzemelerinizi en iyi şekilde kullanmanızı istiyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu malzemelerin gençlerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.” dedi.
 
Konuşmaların ardından Vali Osman Kaymak ve Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gönderilen malzemelerin Amatör Spor Kulüplerine dağıtımını yaptılar.

Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak tüm katılımcılara teşekkür eder, kulüplerimize ve sporcularımıza başarılar dileriz.