Türkiye Oryantiring Federasyonu Bilgi Okulları 1.Kademe Yarışları Başlıyor.

13-15 Ekim 2017 tarihleri arasında, Samsun' un çeşitli merkezlerinde yapılacak olan Türkiye Oryantiring Federasyonu Bilgi Okulları 1.Kademe Yarışları; Uzun (Kabadüz) ve Orta (Yeniköy) mesafelerde gerçekleştirilecek. Türkiye'nin çeşitli illerinden, bine yakın kişinin katılacağı faaliyette ayrıca Cumhuriyet Meydanı' nda gece yarışları da düzenlenecek.

Oryantiring kelimesi, İngilizce orienteering kelimesi aracılığıyla, İsveççe orientering kelimesinden dilimize geçmiştir. Oryantiring, 20. yy.ın başında İskandinavya'da bir spor halini aldı. İlk resmi faaliyet 1918'de İsveç'te Albay Ernst Killander tarafından yapıldı. O tarihten sonra ilgi hızla arttı ve ülkedeki en yaygın sporlardan biri halini aldı. Uluslararası Oryantiring Federasyonu 1961 yılında kuruldu. Oryantiring günümüzde pek çok ülkeye yayılmış bir kitle sporudur. İsveç'teki O-ringen faaliyeti her yıl on binlerce sporcuyu bir araya getirmektedir. 

Oryantring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz; Oryantring Federasyonu'nun, çocuk gelişimi açısından son derece önemli olan bu sporun yaygınlaşması için Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü' nün oryantring eğitimi projesine destek vererek, binlerce öğretmen ve on binlerce öğrencinin bu yıl, Samsun' da oryantring sporunun öğrenilmesinin hedeflendiğini, sonrasında da tüm Türkiye' de bu çalışmanın yapılmasını sağlamak suretiyle, ülke genelinde bu sporun gelişimi ve çocuklar üzerindeki olumlu etkisinin arttırılmasını amaçlamadığını belirtti. 

Ayrıca; Oryantring Samsun İl Temsilcisi Serkan Kalkan ise; "Bu sporun çocuk gelişimi yanında, Samsun' un turizm açısından gelişimi üzerinde de olumlu katkı sağlayacağı kanısındayım ve bu konuyla ilgili şehrimizin turizm temsilcileriyle ilerleyen günlerde çeşitli projeler yapmak istiyoruz." diye konuştu.

Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak tüm katılımcılara başarılar dileriz.