Açılış törenine; Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz, Samsun Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Şener Aydın, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Samsun Bölge Müdürü İbrahim Güven, MHK Üyesi ve 6.Bölge Sorumlusu Alican Lakot, MHK 6.Bölge Üyeleri Hasan Emirzaoğlu ve İlkay Aydın, Samsun İl Hakem Kurulu Başkanı Faruk Sertakan, Trabzon İl Hakem Kurulu Başkanı Ahmet Örgün, TFFHGD Samsun Şubesi Başkanı Samet Çiçek, kulüp temsilcileri, hakemler ve gözlemciler katıldı.

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Samsun Şubesi' nin gerçekleştirdiği organizasyon, saygı duruşu ve İstiklal Marşı' nın okunmasıyla başladı. Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Ahmet Güral Karayılmaz, hakemlerin futbolda adaletin simgesi olduğunu belirterek; "Giydiğiniz formanın hakkını adaleti eşit şekilde dağıtarak vereceğinize inanıyorum. Bu sezonu kazasız belasız, hakem şansı yanınızda olarak geçirmenizi diliyorum." dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu Üyesi ve 6.Bölge Sorumlusu Alican Lakot, göreve geldikleri günden bu zamana kadar, Samsun Bölgesi hakemlerinin artan bir performans sergilediğini belirterek, hakemlerin bu yıl daha güzel maçlara imza atacaklarına inandığını söyledi. TFFHGD Samsun Şubesi Başkanı Samet Çiçek; "Yeni sezonda üzerlerine düşeni en doğru şekilde yapmak için hazırlandıklarını belirterek, "Hakemlik yapma isteği maddi ve manevi getiriyle hesaplanamaz. Hakemlik bir ek işten ve hobiden ziyade tutkudur. Yeni sezonun tüm hakem camiasına hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak tüm katılımcılarımıza teşekkür eder, başarılar dileriz.