DERBİ SAMSUN'DA OYNANACAK!

21.10.2014
Basketbolda bu yıl 22'ncisi düzenlenecek Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası, 26 Ekim Pazar günü Samsun’da oynanacak.

Türkiye Basketbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, geçtiğimiz sezonun lig ve kupa şampiyonu Galatasaray Odeabank ile lig finalisti Fenerbahçe, 26 Ekim 2014 Pazar günü saat 17:00 'de Samsun Yeni Yaşar Doğu Spor Salonu’nda  karşı karşıya gelecek.

Samsunlu basketbol severler, 22. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında, iki takımın kadrolarında bulunan ve Türkiye, ABD, İspanya, Sırbistan ve Polonya milli takımlarında da yer alma başarısı göstermiş oyuncuları da seyretme şansına sahip olacak.

Galatasaray Odeabank’ın kadrosunda, çoğu 30 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında Türkiye’de düzenlenen 2014 FIBA Dünya Kadınlar Şampiyonası’nda da önemli görevler almış 8 milli oyuncu yer alıyor. Şampiyonada Dünya 4.’sü olan Türk Milli Takımı’nın kaptanı Nevriye Yılmaz ve uzun forveti Bahar Çağlar ile şampiyonada gümüş madalyaya uzanan İspanya’nın önemli yıldızlarından Sancho Lyttle ile Nuria Martinez, sarı kırmızılı formayı terletecek.

Fenerbahçe’nin kadrosunda ise gerek altyapı gerekse de A Takım seviyesinde milli olmuş toplam 16 oyuncu yer alıyor. 2014 FIBA Dünya Kadınlar Şampiyonası’nda Türk takımında mücadele eden Birsel Vardarlı Demirmen, Tuğba Palazoğlu, Tuğçe Canıtez’ın yanı sıra şampiyon ABD’nin önemli silahlarından biri olan Angel McCoughtry gibi yıldızlar Fenerbahçe için mücadele edecekler.

Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda bugüne kadar Fenerbahçe’nin 9, Galatasaray’ın 8, Adana Botaş’ın 2, Beşiktaş ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin birer şampiyonluğu bulunuyor.

Galatasaray ile Fenerbahçe Cumhurbaşkanlığı Kupası için 8. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasındaki Cumhurbaşkanlığı Kupası maçlarında Fenerbahçe 4, Galatasaray Odeabank da 3 kez mutlu sona ulaştı.

22. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı biletleri Biletix’te satışa sunulacak.